Mijn verhaal

Sinds 1986 ben ik zelfstandig onderneemster en heb ik  gewerkt als visagiste in Parijs, Italie en Nederland. Werken in de modesteden was glamourous en enorm leuk, maar ook veeleisend. Ik miste mijn familie en besloot terug te gaan naar Nederland om mijn eigen zaak op te bouwen.

Vol passie opende ik het opleidingsinstituut voor visagie, grime en hairstyling. Studio New Look.Ik werkte als freelance visagiste voor shows, bladen en fotoshoots. Het ging goed: van 45 m2 naar een 350 m2 in een korte tijd, veel personeel en altijd druk, druk, druk. De geboorte van mijn kind in 1997 was een prachtig geschenk! Mijn partner en ik zetten samen alle zeilen bij om zowel privé als werk goed te kunnen combineren.

In vijf jaar tijd verloren wij als gezin veel familieleden. Een intens verdrietige tijd. Met een fikse burn-out en een hernia als gevolg…

Letterlijk en figuurlijk zat ik vast. Het besluit, om na 21 jaar, de school achter me te laten was alles behalve makkelijk. Maar het was goed. Het was tijd voor verandering.

Vandaag de dag heb ik mijn salon/workshops achter mijn huis. De rust die ik toen kreeg was buitengewoon! Ik verdiepte me in meditatiecursussen, holistische gezondheidsopleidingen en massagecursussen. Er ging een wereld voor mij open.

De modewereld heb ik verruild voor een prachtig, spiritueel en vol leven.  Mijn passie ligt nu bij bruidsvisagie en kapsels, de bruid en haar gasten te laten stralen op deze mooie dag daar haal ik zoveel voldoening uit!

Snuffel gerust rond op deze website om te kijken wat bij jou past. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, dan kan je me altijd even bellen voor meer info of een afspraak.

Inner spiritual beauty reflects in your face!

Liefs,
Miranda

Waar staat Studio New Look voor

Beauty is zoveel meer dan uiterlijk

‘Echte schoonheid zit van binnen’ is een uitspraak die je vaak hoort, maar waar ons wereldbeeld niet naar handelt. Vandaag de dag zijn veel vrouwen bezig met hun uiterlijk. ‘Zie ik er wel goed uit?’ ‘Vind men mij aantrekkelijk?’ Met veel make-up en schoonheidsproducten proberen vrouwen hun zelfvertrouwen een boost te geven. Maakt make-up gelukkig? Beauty is zoveel meer dan dat…

Inner beauty

Miranda van Altena is visagiste en richt zich tegenwoordig steeds meer op de innerlijke schoonheid van vrouwen. ‘Ik bied vrouwen veel handvatten op het gebied van beauty, want ik geloof in ‘the inner spirit of beauty’. Zelf werk ik al jaren als visagiste, wat ik fantastisch vind om te doen, maar ik wilde meer dan dat. Ik merkte dat veel vrouwen rondlopen met vragen, met worstelingen en vast zitten in zichzelf. Dat begint vaak vanaf hun dertigste, wanneer je werk en je gezin je steeds meer opslokt. De workshop mindful make-up is een hele mooie tool om jezelf kado te geven en te kijken naar innerlijk zowel uiterlijk.

Innerlijke reis

Veel vrouwen zitten in de knoop met hun uiterlijk. Maar schoonheid begint toch echt van binnen. Je kunt nog de meest prachtige make-up dragen, wanneer je je niet lekker in je vel zit blijf je dit uitstralen. Miranda: ‘Ik wil vrouwen helpen bij de innerlijke reis die gaat over zelfacceptatie. Mijn focus ligt momenteel op verschillende spirituele activiteiten. Dit zie ik als waardevolle aanvulling bij mijn andere werkzaamheden als visagiste. Ik kan steeds meer bieden.’

Make-up workshops

Bij Studio New Look kun je korte workshops volgen op het gebied van make-up. ‘Eigenlijk is make-up maar een klein onderdeel van de workshop, licht Miranda toe. ‘In de groep is er ruimte voor gezelligheid, boeiende gesprekken en vragen. Ik laat vrouwen zien hoe zij zich kunnen opmaken en geef ze tips en tricks. Daarnaast bied ik massage cursussen aan voor vrouwen en stellen.
Uiteraard is er ruimte voor een hapje en een drankje. Gezellig, ontspannend en leerzaam!’

Voor jou!

Ben jij benieuwd naar een make-up workshop? Of lijkt het je leuk om eens mee te doen met je vriendinnengroep? Bij Studio New Look in Haarlem ben je aan het juiste adres voor alles rondom beauty en make-up, maar ook spiritualiteit in combinatie met make-up. Miranda is visagiste, holistisch gezondheidstherapeute en massage therapeute en helpt je graag jouw innerlijke en uiterlijke schoonheid te laten stralen! Je kunt er terecht voor workshops visagie, vrijgezellenfeestjes, bedrijfsuitjes, massages, make-up advies, bruidsvisagie en nog veel meer.