25 jaar make-up, mindfulness en spiritualiteit

Make-up is voor veel vrouwen ondenkbaar in hun leven. Het is dan ook niet gek dat er veel mensen werkzaam zijn in de beautybranche. Zo ook visagiste, holistisch gezondheidstherapeute en masseuse therapeute Miranda van Altena, die dit jaar haar 25-jarig bestaan viert. ForYou interviewde haar over deze bijzondere mijlpaal.


Hoe is het allemaal begonnen?

‘In de jaren 80 vertrok in naar Parijs, het mode mekka van Europa. Na lang vol te hebben gehouden kreeg ik mijn eerste opdracht. Een modeshow op de Champs Elysees. Vanaf dat moment stroomde de opdrachten binnen. Ieder half jaar deed ik de shows van grote en minder grote ontwerpers waaronder Dior, Yves Saint Laurent en JP Gaultier waren mijn opdrachtgevers. Daarnaast werkte ik ook voor TF1 en vele modebladen. Heerlijke tijd was dat, hard werken met veel plezier. Mijn werk is leuk en vind het prachtig te creëren, maar op de een of andere manier bleef de oppervlakkigheid van deze wereld aan me knagen.’

Je ging dus terug naar Nederland?

‘Ja, ik begon een opleidingsinstituut voor visagie, grime en hairstyling. Studio New Look. Daarnaast was ik freelance visagiste voor shows, bladen en fotoshoots. Het was druk, druk, druk. Mijn school groeide enorm en de zaken gingen goed. Totdat een burn-out mij keihard terug riep. Mijn lichaam en geest waren op en konden niet meer. Privé ging het ook niet makkelijk allemaal, het was teveel. Na 21 jaar besloot in de ‘school’ achter me te laten. Het voelde als het verlies van mijn ‘kindje’.’

Was dat een nieuw begin?

‘Waar een deur dichtgaat, gaan er elders andere deuren open. Ik begon een mijn salon aan huis. En dat was fantastisch! Ik ervoer een enorme rust, die ik jaren niet gekend had. Alles viel op zijn plek: de leuke, maar de drukke fashion-industrie, en het runnen van een grote school vervuilde ik voor een leven waar ik in rust en vol passie mijn beroep kan uitoefenen.’


Hoe geef je een spiritueel leven door aan andere vrouwen?

‘Mijn passie is om mensen te laten stralen van binnen en van buiten. En zodoende bied ik nu Make-up, Massage en Persoonlijke beauty behandelingen aan. Alles is gericht op het werken vanuit je hart en gevoel. Kleinschalig en persoonlijk. Ik wil vrouwen helpen om te stralen van buiten én van binnen. Ik bied workshops mindful make-up, massage en persoonlijke behandelingen aan. Daarnaast geef ik een opleidingen visagie voor kleine groepjes waar de aandacht ligt op creëren en werken vanuit je gevoel en hart. Ook doe ik bruidsvisagie en maak ik ‘bruidjes’ de mooiste versie van zichzelf.’

Op naar het volgende jubileum?

‘Zeker weten! Het is echt mijn missie om mensen te laten stralen. Ik word er zo blij van als ik mensen weer tot bloei zie komen. De komende jaren ga ik me nog meer richten inner en outer beauty en ik hoop vrouwen steeds meer te kunnen bieden. Wel blijf ik graag kleinschalig en wil blijven werken vanuit mijn hart. Dat massale past niet meer bij mij. Het is goed, zoals het nu is. Met dat vertrouwen en mijn passie voor het vak zal ik altijd met liefde voor mijn klanten en vak blijven creëren.’

Voor jou!

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Bij Studio New Look in Haarlem ben je aan het juiste adres voor alles rondom beauty en make-up, maar ook spiritualiteit in combinatie met make-up. Miranda is visagiste, holistisch gezondheidstherapeute en masseuse en helpt je graag jouw innerlijke en uiterlijke schoonheid te laten stralen! Je kunt er terecht voor workshops visagie, vrijgezellenfeestjes, bedrijfsuitjes, massages, make-up advies, bruidsvisagie en nog veel meer. Kijk eens op HYPERLINK “https://www.studionewlook.nl/”www.studionewlook.nl voor alle mogelijkheden! Of bel met Miranda via 0651887959.